Ravioli van tijgergarnaal met kruidige roomsaus en verbena-olie

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de olie van citroenverbena: Doe een handvol citroenverbena en een paar blaadjes spinazie in de blender en mix fijn met arachide-olie en een klein beetje olijfolie. Bekleed een vergiet met een neteldoek en laat de olie uitlekken om later in het gerecht te serveren

  2. Voor de infusie van kruiden: Breng de Kippenfond zachtjes aan de kook met 2 opengesneden stengels citroengras, een halve bos verbena, een halve chilipeper, een stukje gember en een geplet lookteentje. Als alles kookt, zet dan het deksel op de pot en laat zachtjes pruttelen

  3. Voor de pasta: Schep 200gr bloem op je werkblad, maak in het midden een kuiltje en doe er twee eieren, een klein beetje zout en een scheutje olijfolie in. Meng dit alles voorzichtig, kneed goed en laat een kwartier rusten

  4. Voor de geconfijte prei: Snij de prei in stukken van 7 cm en laat ze 2 minuten blancheren in de infusie. Plaats de stukken in een kleine ovenschaal en leg er voldoende boter op. Plaats dit alles in een oven van 70°C en laat gedurende 1u30 konfijten. Overgiet regelmatig met de gesmolten boter

  5. Voor de vulling van de ravioli: Pel de tijgergarnalen, verwijder het darmkanaal en hak de tijgergarnalen in brunoise. Je kan de karkassen toevoegen aan de infusie. Doe de tijgergarnalen in een kom en voeg er 1 eetlepel vissaus aan toe. Snij 1 rode chilipeper zonder de zaadlijsten fijn en doe dit ook met wat citroenverbena. Doe deze samen met een halve eetlepel gember en look in de kom

  6. Rol het pastadeeg uit op een werkblad tot mooie lasagnebladen of draai lasagnebladen met een pastamolen. Bebloem de pasta af en toe om makkelijk te kunnen werken

  7. De ravioli maken: leg een lasagnevel voor je op het werkblad en beleg het om de 5cm met een hoopje van de tijgergarnalen. Smeer de randen rondom de hoopjes in met dorure van ei en leg e een tweede vel op. Druk de pasta rondom de hoopjes goed aan zodat er geen lucht meer in de ravioli zit. Steek met een serveerring rondjes uit de ravioli en controleer nogmaals goed de randen

  8. Kook de ravioli beetgaar in de infusie

  9. Zeef de infusie, verzacht met een geutje room en laat nog even inkoken. Werk af met koude klontjes boter en mix op.

  10. Afwerking: schik een drietal ravioli's aan de zijkant van een diep bord. Snij de prei schuin en zet deze recht in het bord. Giet de saus over de ravioli's. Druppel wat olie in de saus en werk af met enkele jonge blaadjes citroenverbena

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Koen Knockaert