justcooknyc
Kikkererwten in kruidige tomatensaus (Chana Masala)
Ingrediënten
-
1 pot (400ml) kikkererwten (gekookt)
-
1 ajuin
-
2 tomaten
-
1 el citroensap
-
2 el kokosolie
-
1 kl kardemom
-
1 kl kurkuma
-
1 kl kaneel
-
1 kl mosterdzaad
-
1 kl komijnzaad
-
½ kl asafoetida (eventueel)
-
1 el geraspte gember
-
1 kl kerriepoeder
-
2 el korianderzaad
-
1 kl garam masala
-
zwarte peper
-
zout
Bereiding
Spel de kikkererwten en laat ze uitlekken.
Pel de ui, snij fijn. Snij de tomaten in stukjes.
Verhit de olie in de pan en fruit de ui. Voeg de kardemonzaadjes, kurkuma, kaneel, mosterdzaad, komijnzaad, asafoetida, gember en curry toe en laat even meebakken.
Voeg de tomaten toe. Vervolgens voeg de kikkererwten toe en vermeng alles goed. Laat nog even pruttelen.
Werk het gerecht af met citroensap, garam masala en peper en zout. Dien op met verse koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be