Lotte met prei en pommes duchesse
Ingrediënten
-
4 moten lotte
-
5 stengels prei
-
4 grote sneden parmaham
-
800 g pureeaardappelen
-
100 g boter
-
1 ei
-
peper en zout
-
nootmuskaat
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil en kook de aardappelen gaar met een snuif zout bij. Snij de donkerste groene uiteinden van de prei af. Snij de prei doormidden en kuis goed. Snij de prei in reepjes. Smelt een klontje boter in een grote pot, en stoof de prei.
Kruid de lotte met peper en zout. Smelt een klontje boter in een pan. Kleur de vis aan in de pan. Wikkel de gebakken lotte in parmaham. Beboter een ovenschaal, en leg de stukken vis erin.
Stamp of mix de aardappelen fijn, en voeg een klont boter, peper , zout en muskaatnoot en een ei aan de pure toe en meng goed. Doe de puree in een spuitzak met gekarteld spuitmondje. Vet een ovenschaal in met wat boter en spuit mooie torentjes aardappelpuree.
Zet de vis en de pommes duchesse 8 minuten in een oven van 180°C.
Smelt de boter in een pannetje tot ze een mooie lichtbruine kleur heeft (hazelnootboter).
Doe de room bij de prei, en kruid met peper en zout.
Serveer de prei in een serveerring, en leg daarbij de vis en de pommes duchesse. Werk af met hazelnootboter.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be