Muffins met passievrucht en kokosnoot

Ingrediënten

  • 700 gr bloem
  • ½ th lepel bakpoeder
  • 1 th lepel zout
  • 475 gr rietsuiker
  • 240 ml arachideolie
  • 3 eieren
  • 1 kokosnoot
  • 6 passievruchten
  • muffinvormpjes
  • sweet Mix (naar keuze)
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185°C.

  2. Weeg 700 gr bloem en 475 gr rietsuiker af en doe in een mengkom. Voeg ook een theelepel zout en een halve theelepel bakpoeder toe. Meet 240 ml arachideolie af, en doe daar 3 eitjes bij. Roer onder mekaar en voeg bij de droge ingrediënten. Mix goed tot een homogene massa.

  3. Snij de passievruchten open, en lepel de zaadjes eruit. Meng onder het beslag.

  4. Laat het vocht uit de kokosnoot en vang het op. Breek de kokosnoot open: leg deze tussen een keukenhanddoek en mep er goed op totdat de kokosnoot in kleine stukjes is. Haal het vruchtvlees eruit en snij eventueel het bruine randje eraf. Cutter de kokosnoot fijn. Meng onder het deeg samen met het kokossap. Het deeg moet mooi smeuïg zijn: als het te droog is, voeg wat melk toe, als het te nat is, kan je wat extra bloem toevoegen.

  5. Doe het deeg in een spuitzak en spuit in de muffinvormpjes, tot ongeveer 1 cm onder de rand. Bak 15 à 20 minuten in een oven van 185°C.

  6. Als de muffins mooi goudgeel zijn, en het deeg plakt niet meer als je erin prikt, dan zijn ze klaar. Overstrooi met Sweet Mix.

5
Average: 5 (1 vote)