Sabayon met yoghurtroomijs, passievrucht en gele kiwi
Ingrediënten
voor de garnituur
-
500 ml yoghurtroomijs
-
4 gele kiwi's
voor de sabayon
-
4 dopjes fijne suiker
-
3 dopjes zoete witte wijn
-
1 dopje drank naar keuze
voor de afwerking
-
1 el venkelzaad
Bereiding
Om de sabayon in op te dienen versiert Sofie de glazen: stamp het venkelzaad fijn. Maak de rand van een glas een beetje vochtig (Sofie gebruik de pel van een kiwi) en dop het in het geplette venkelzaad.
Schil de kiwi's en snij een paar schijfjes. Schik er een paar in het glas als versiering. De rest van de kiwi snij je in blokjes.
Haal het vruchtvlees uit de passievruchten en doe het in een kom. Doe de eierdooiers en de 4 dopjes suiker erbij. Doe er ook nog 3 dopjes zoete witte wijn bij. Daarna voeg je er twee dopjes drank (naar keuze) bij.
Klop de sabayon op een zacht vuur tot een dikke schuimige stijve massa. Haal de pot van het vuur en blijf nog even verder kloppen.
Serveer de sabayon met een bolletje roomijs. Werk af met bloemsuiker en gratineer met de bunsenbrander. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be