Rode bietensoep

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 1 grote ui
  • 1 selder
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 3 teentjes look
  • 3 wortels
  • peper en zout
  • 2 kruidnagels
  • 1 grote rode biet
  • 1 th lepel tomatenconcentraat
  • nootmuskaat

garnituur

  • 1 potje zure room
  • peper
  • ½ citroen
  • loof van venkel
  • olijfolie
  • 1 ongesneden brood
  • zalmeitjes
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Caloriearm
Soep

Bereiding

  1. Leg de soepkip in een grote pot met water. Zorg dat de kip helemaal onder staat. Snij de ui, selder en wortels in grove stukken. Voeg ze samen met de tijm, laurier en look bij de kip. Kruid met peper en 2 kruidnagels. Zet het deksel op de pot en laat verder pruttelen. Schil de rode biet en snij ook deze in grove stukken. Tip: maak jouw snijplank nat, zo kan het sap van de rode biet niet in de plank dringen.

  2. Haal de soepkip uit het water als ze gaar is. Voeg er nu de stukken rode biet aan toe en laat mee gaar koken. Giet de bouillon met de groentjes in een blender. Kruid met een theelepel geconcentreerde tomatenpuree, geraspte nootmuskaat en maal alles fijn.

  3. Vermeng een potje zure room met peper, het sap van een halve citroen en het fijngehakte loof van de venkel. Bewaar een venkeltakje als garnituur. Klop op tot je een mooie consistentie hebt.

  4. Verhit een scheutje olijfolie in de pan. Snij fijne sneden van het brood en snij de sneden in twee of drie stukken. Laat aankleuren in de pan.

  5. Serveer de soep met enkele korstjes, de zure kruidenroom, enkele zalmeitjes en een takje venkelloof.

0
Nog geen stemmen