Crème van paddenstoelen, gedroogde entrecote en Sint-Jakobsvruchten
Bereiding
Borstel de paddenstoelen proper. Snij een ajuin grof en stoof aan in wat boter.
Snij de paddenstoelen fijn en voeg bij de ajuin. Voeg eventueel een fijn geperst teentje look toe. Hou wat schijfjes paddenstoel apart voor de garnituur. Kruid met peper en zout. Blus met kippenbouillon. Laat tien minuutjes pruttelen.
Kruid de Sint-Jakobsvruchten met peper en zout. Doe wat olie in een pan. Zorg dat de pan zeer heet is. Bak de Sint-Jakobsvruchten kort aan langs beide kanten. Haal ze uit de pan en snij in fijn blokjes (brunoise). Hou wat sneetjes apart voor garnituur.
Voeg wat geraspte gember en zeste van limoen toe. Dit zorgt voor wat pit. Snij ook een rode ui fijn en meng een beetje bij de Sint-Jakobsvruchten.
Leg een sneetje gedroogd vlees op een plank. Lepel wat van het mengsel van Sint-Jakobsvruchten op het vlees. Rol voorzichtig op tot een buisje.
Mix de soep met wat room in een blender. Serveer in een warm diep bord en garneer met de cannelloni, de Sint-Jakobsvrucht en de sneetjes paddenstoel. Werk af met een takje dragon.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be