Sole meunière met bladspinazie en gekookte aardappelen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng de aardappelen aan de kook. Maak in het vel aan het uiteinde van de zeetong een kleine inkeping. Neem het vel vast en verwijder het. Snij het uiteinde er volledig af en snij ook de kop van de zeetong weg. Zorg ervoor dat je alles wat er rood en grijs uitziet wegsnijdt.

  2. Verwijder ook de graten van de vis door die er in tegengestelde richting af te knippen. Spoel de bladspinazie en warmoes onder koud water. Zet alles op een zacht vuur zodat de groenten rustig kunnen aanstoven.

  3. Kruid de zeetongen met peper en fleur de sel. Laat een klontje boter smelten in de pan. Doe 4 grote eetlepels bloem in een plastic zak. Leg de zeetong erin en hou het uiteinde van de zak gesloten met je handen. Schud de zak zacht heen en weer zodat er genoeg bloem aan de zeetong blijft kleven. Herhaal dit 4x.

  4. Leg de zeetongen in de pan en laat beide kanten +/- 4 min mooi bakken. Giet intussen de aardappelen af en hak enkel takjes peterselie fijn. Die dienen ter afwerking van de gekookte aardappelen.

  5. Voeg een klontje boter toe aan de spinazie en kruid met peper en zout. Giet het bakvet af en laat een stuk boter smelten in de pan. Deglaceer met citroensap en giet de saus over de zeetongen.

0
Nog geen stemmen