Kalfsrollade met jonge bladspinazie en couscous

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof de spinazie, kruid met peper, zout en muskaatnoot en laat uitdruppen.

  2. Leg de kalfslapjes op een stuk beboterde aluminiumfolie naast elkaar zodat de randen elkaar een beetje overlappen. Leg de spinazie horizontaal, onderaan in een lijntje op het vlees en leg daarop staafjes Pecorino kaas. Rol het vlees stevig op tot een 'worst'.

  3. Leg de rollade gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200°. Haal de worst uit de oven en laat afkoelen.

  4. Laat de rundsbouillon inkoken tot de helft en voeg dan de koffielepel graanmosterd toe en laat verder inkoken tot de gewenste dikte.

  5. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Werk af met olijfolie, peper en zout.

  6. Haal het vlees uit de aluminiumfolie en korst het nog even aan in een hete pan met een klontje boter. Snijd het vlees in vingerdikke sneetjes en dresseer naar eigen creativiteit of volgens de foto op de warme borden.

  7. TIP: om een feestelijke couscous te hebben, kan je Meerdael schuimwijn gebruiken waarin 1 stengel citroengras werd gekookt. De couscous verder afwerken met de olijfolie, peper, zout en een beetje saffraan.

0
Nog geen stemmen

BCV Belgisch Gecontroleerd Kalfsvlees