Pladijs à la Meunière

Ingrediënten

  • 12 schijfjes chorizo
  • verse spinazie
  • (bak)boter
  • bloem
  • 1 citroen
  • 6 aardappelen
  • 500 gr verse spinazie
  • 1 teentje look
  • 1 bol mozzarella
  • 1 dl (light) room
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de aardappelen gaar. Snijd de chorizo in julienne. Stoof de look aan met de chorizo. Voeg de spinazie eraan toe. Voeg de gekookte aardappelen eraan toe wanneer de spinazie gaar is. Plet alles tot een puree met room en boter. Kruid af met peper en zout

  2. Maak de vis schoon, snijd de vinnen eraf met een schaar, dep de vis droog en kruid met peper en zout. Haal de pladijs door de bloem en klop de overtollige bloem eraf.

  3. Zet een pan met antiaanbaklaag op een middelmatig vuur en smelt de boter tot ze lichtbruin is. Leg de vis in de pan op de velkant (donkere kant) en laat hem 4 à 5 minuten bakken. Draai hem om en bak 3 minuten. Blus met het citroensap.

  4. Voeg de in blokjes gesneden mozzarella toe aan de puree. Serveer met de pladijs.

0
Nog geen stemmen