Speculoos met glazuur

Ingrediënten

Glazuur

  • 1 deel amandelpoeder
  • 1 deel suiker

Afwerking

  • 1 ei
Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vermeng de bloem, de donkere en blonde cassonadesuiker, het zout en de bicarbonaat met de boter, speculooskruiden en een 20-tal draaien van de Sweet Mix Amaretto Cassio. Voeg beetje bij beetje water toe tot je een homogene massa hebt.

  2. Verstuif wat bloem over het werkblad zodat het deeg niet blijft kleven bij het uitrollen. Rol het deeg uit en verdeel de massa in drie delen.

  3. Rol het eerste speculoosdeeg in de mengeling van amandelpoeder en suiker. Laat even uitharden in de ijskast.

  4. Rol het twee speculoosdeeg in kleine bolletjes en maak er met een vinger een kuiltje in. De koekjes gaan nu een kleine 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.

  5. Verstuif wat bloem in de speculoosvormen en druk het laatste deeg in de vormen. Verwijder het deeg, leg het op een vel bakpapier en snij het teveel aan deeg weg met een keukenmesje. Herhaal voor alle vormen.

  6. Haal nu de opgesteven speculoosrol uit de ijskast en snij die in schijfjes van +/- 1 cm. Verdeel deze over de bakplaat en bestrijk de bovenkant van de schijfjes met het ei. De speculoosvormpjes en schijfjes gaan nu ook 10 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.

0
Nog geen stemmen