Rocky road met witte chocolade

Ingrediënten

  • 100 ml room
  • 1 el instant espressokoffie
  • 125 gr zachte boter (ongezouten)
  • 300 gr witte chocolade
  • 3 el honing
  • 200 gr zandkoekjes
  • 100 gr marshmellows
  • 100 gr macademianoten
  • 100 gr karamel

Afwerking

  • cacaopoeder
Voor kinderen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Rooster de macademianoten kort in een warme pan. Verhit de room op een laag vuur. Voeg het koffiepoeder toe en roer om tot het poeder is opgelost. Haal de pan van het vuur.

  2. Neem een andere pan bij de hand en laat hierin de boter, chocolade en honing smelten op een matig vuur. Giet 1/2 de van het mengsel samen met het slagroom-koffiemengsel in een grote mengkom. De rest hou je even opzij.

  3. Plet de zandkoekjes (in de verpakking) met bv. een deegrol. Snij de marshmellows in fijne stukjes en hak de karamel fijn. Doe alles samen met de macadamianoten in een mengkom. Voeg 1/2de van het mengsel dat je zonet opzij hebt gehouden toe en roer alles goed onder elkaar.

  4. Bekleed een brownievom met plasticfolie. Giet het mengsel in de vorm en strijk het oppervlak glad. Giet de rest van het boter/chocolademengsel erover en strijk opnieuw glad. Werk af met enkele draaien aan de Sweet Choco-Cappuccino Mix van Sofie Dumont.

  5. Laat alles min. 2u opstijven in de koelkast. Haal nu de brownievorm uit de koelkast en leg ‘m omgekeerd op het werkblad. Trek de folie onder de brownie vandaan om ‘m eruit te krijgen. Snijd in vierkantjes en bestrooi de bovenkant af met cacaopoeder.

0
Nog geen stemmen