Vanille-ijs met 3 soorten chocolade en koekjescrumble

Ingrediënten

  • vanille-ijs
  • 1,2 dl melk
  • 150 gr melkchocolade
  • 2 el witte chocoladeschilfers
  • 100 gr mengeling van harde koeken (boterkoekjes, speculaas, amandelkoekjes,…)|

Dit recept klinkt moeilijk, maar het lukt best met kinderen! Veel succes!

Voor kinderen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Mix de koekjes in een blender.

  2. Smelt de melk chocolade au bain marie. En trek met een verfborstelje strepen op bakpapier. Strooi er de witte chocolade schilfers op en laat hard worden in de koelkast.

  3. Breng de melk aan de kook, haal van het vuur en roer de pure chocolade eronder tot je een mooie gladde saus bekomt.

  4. Plaats wat crumble op het bord met een bolletje ijs erop. Giet er de saus mooi langs. Steek het chocolade krokantje in het ijs.

5
Average: 5 (1 vote)