Varkenskotelet met rode kool
Ingrediënten
-
water
-
azijn
-
½ rode kool
-
2 zoete appels
-
2 el smout
-
1 takje tijm
-
1 laurierblaadje
-
2 kruidnagels
-
peper en zout
-
1 kg aardappelen
-
4 varkenskoteletten
-
1 l bruine fond
Bereiding
Vul een grote kom met water en doe er een flinke scheut azijn bij. Snij de rode kool aan met de punt van het mes recht naar beneden en zo naar onder toe. Snij vervolgens de rode kool in zo fijn mogelijke schijfjes. Tip: wrijf jouw snijplank in met water. Dit biedt een beschermlaag tegen het indringen van het sap van de rode kool.
Giet azijn in een kom met water en laat de rode kool daarin weken. Schil de appels en snij ze in kleine blokjes.
Laat 2 eetlepels smout smelten in een grote pan en laat de stukjes appel hierin aanstoven. Giet intussen de rode kool af en voeg deze bij de appeltjes in de pan. Kruid met een takje tijm, een laurierblaadje, 2 kruidnagels en peper en zout. Laat nog even aanstoven met het deksel op de pan. Indien te droog, bevochtig je met een extra kopje water.
Breng 1 kilo aardappelen aan de kook. Kruid beide kanten van de varkenskoteletten met peper en zout en laat aankorsten in de pan. Leg de gebakken varkenskoteletten op een bord en giet het overgebleven vet af. Deglaceer de pan met bruine fond en gebruik als vleesjus. Kruid de jus af met peper en zout.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be