Varkenskotelet met Blackwellsaus

Ingrediënten

  • 2 varkenskoteletten
  • 2 sjalotjes
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 dl room
  • 4 el pickles
  • boter
Beginner
2 personen
Minder dan 15 minuten
Brits
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij het sjalotje zeer fijn en bak aan. Deglaceer met witte wijn. Laat volledig uitkoken.

  2. Kruid het vlees en laat kleuren in gesmolten boter. Eens gekleurd, zet 5 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C.

  3. Voeg de kalfsfond toe aan de sjalot. Roer los en voeg een eetlepel pickles en een goede scheut room toe. Mix de saus en passeer door een zeef. Kruid met peper en zout en voeg een extra lepel pickles toe.

  4. Snij het vlees in plakjes, en hou het been apart bij. Overgiet met de saus.

5
Average: 5 (1 vote)

Terre Di Ginestra, Catarratto 2011 (Sicilia, Italië)

Licata, €8,95

Vooral de pickles vragen witte wijn met sensueel rijp fruit, zoals deze Siciliaan. Een ode aan limoen, nectarine en abrikoos.