Volkoren cappellini met vegetarische bolognaisesaus

Ingrediënten

  • 400 gr volkoren cappellini pasta
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 grote wortel
  • 200 gr oesterzwammen
  • 5 selderstengels
  • 2 l groentebouillon
  • 1 kleine venkel
  • enkele teentjes verse look
  • 1 sjalot
  • 1 ajuin
  • kerstomaatjes
  • peper, tijm en laurier
  • verse kruiden als afwerking
  • verse rozemarijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gr parmezaan (optioneel)
  • paprikapoeder
  • olijfolie
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij de look, sjalot en ajuin fijn en stoof aan op een zacht vuurtje in olijfolie.

  2. Haal de vezelige draden van de selder met een dunschiller. Snij in fijne stukjes en voeg bij de ajuin. Snij ook de courgette, wortel, aubergine en oesterzwam in fijne blokjes, en stoof ook mee. Roer af en toe eens goed om. Voeg de kerstomaatjes in hun geheel toe.

  3. Kruid met peper. Voeg de groentebouillon toe. Snij ook nog de venkel in blokjes en voeg toe aan de saus. Bind enkele blaadjes laurier en takjes tijm samen op, leg in de kookpot, en bind het touwtje vast aan het oor van de pot.

  4. Kook de cappellini gaar. Voeg een eetlepel tomatenconcentraat, rozemarijn en paprikapoeder toe aan de saus. Giet de cappellini af en serveer met de heerlijke saus, en eventueel Parmezaanse kaas.

0
Nog geen stemmen

Een week lang: Pasta, dat past!

Van 11 augustus tot 18 augustus is het pastaweek bij VTM Koken. Elke dag plaatsen we een lekker pastarecept in de kijker. Tips & tricks over pasta zelf maken? Voordelen van pasta? Of gewoon alle recepten van de pastaweek?

Klik en ontdek het hier.