Witlooftaartje met Parijse champignons
Ingrediënten
-
10 stronken witloof
-
500 gr Parijse champignons
-
1 sjalot
-
3 tenen look
-
olijfolie
-
bieslook
-
croutons
Botersaus
-
Xeres-azijn
-
room
-
tijm (blaadjes)
-
250 gr boter
Afwerking
-
1 stronk roodlof (rood witloof)
-
1 stronk witloof
Bereiding
Verwijder de kruin en de buitenste blaadjes van het witloof. Stoof aan in een bodem water met boter. Kruid met peper en zout. Dek de pan af met aluminiumfolie en zet het deksel op de pan.
Eminceer de champignons en versnipper een sjalot. Bak ze in boter en olijfolie met wat look, peper en zout.
Voor de botersaus, breng een scheutje water met xeres azijn aan de kook. Voeg een lekje room en enkele blaadjes tijm toe. Werk op met boter en mix. Breng op smaak met peper en zout.
Doe een scheutje olijfolie in een kommetje en wrijf in. Leg vervolgens de gekarameliseerde witloofblaadjes rondom rond, in het midden van de vorm, zodat de buitenkanten over het kommetje hangen. Vul met de gebakken champignons en stukjes witloof, vouw de blaadjes toe en draai om zoals een taart.
Snij wat fijne julienne van het rode, rauwe witloof en leg op het taartje als afwerking. Dresseer met de botersaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be