Video: Zalmcarpaccio met krokante sla en zelfgebakken naanbrood
Zalmcarpaccio met krokante sla en zelfgebakken naanbrood
Uw video is aan het laden...

Zalmcarpaccio met krokante sla en zelfgebakken naanbrood

Ingrediënten

Voor het brood

  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 300 ml volle yoghurt (evt. plantaardig)
  • 5 g zout
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl garam masala
  • 1 el olijfolie
  • extra bloem om uit te rollen
  • 1 kl Provençaalse kruiden

voor de kruidenolie

  • 100 ml olijfolie
  • 2 tenen look
  • 1 citroen
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • eventueel tijm of rozemarijn

voor de carpaccio

  • 500 g haasje van zalm (zonder vel)
  • (Himalaya) zout

voor de sla

  • peper
  • (Himalaya) zout
  • 3 el notenolie
  • 4 el olijfolie
  • 200 g mizuna (of bv. raapstelen)
  • 200 g zomerpostelein
  • 1 venkel

voor de dressing

  • peper
  • 1 el mosterd
  • 1 bot dille
  • olijfolie
  • ½ sjalot
  • zout
  • evt. water

Carpaccio van zalm, hoe lekker is dat? Sofie Dumont maakt het voor Lien Van de Kelder en serveert er zelfgemaakt naanbrood bij. Je kan dit naanbrood ook serveren bij een tajine, Indische curry of dipsaus Heerlijk.

4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Voor het brood: weeg alles af. Meng alle ingrediënten in een grote mengkom of met een keukenrobot tot een mooie homogene bol.

  2. Verdeel het deeg in 10 stukken. Bestrooi met bloem mocht het kleven.

  3. Rol dun uit tot een soort van pannenkoek. Gebruik bloem als het kleeft of leg het tussen twee vellen bakpapier. 

  4. Verhit een grilpan. Bak de broodjes op de hete grilpan. Zie je blaasjes, draai dan om.

  5. Meng de olijfolie met look, citroenzeste, fleur de sel en zwarte peper. Optioneel kan je het mengen met tijm, rozemarijn of andere kruiden.

  6. Borstel de gebakken broodjes in met de kruidenolie.

  7. Voor de carpaccio:  snij de filet filnterdun en dresseer op een bord. Bedek en bewaar koud in de koelkast. Werk af met wat Himalaya zout.

  8. Voor de dressing: meng mosterd met fijngesneden dille, olijfolie, halve sjalot, peper, zout en eventueel een scheutje water als het niet te dik is.

  9. Voor de sla: meng mizuna met postelein. Rasp de venkel (ook het groen) met een mandoline en meng onder de sla. Maak een vinaigrette van peper, zout, notenolie en olijfolie. Meng op het laatste moment onder de sla.

  10. Afwerking: besprenkel de carpaccio met dressing. Verdeel er sla over. Serveer met het brood.

0

Nog geen stemmen