Appelsienmousse

Ingrediënten

  • 3 dl vers geperst appelsiensap
  • 12 gr gelatine
  • zeste van 1 appelsien, fijngehakt
  • 200 gr kristalsuiker
  • 3 eiwitten
  • ½ l verse room
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Giet het appelsiensap en een kookpot en voeg de zeste en 100 gr suiker toe. Laat inkoken tot 2 dl appelsiensiroop.

  2. Week de gelatineblaadjes in koud water. Haal de kookpot van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe. Roer goed door en laat de pot afkoelen in koud water tot lichaamstemperatuur.

  3. Doe de eiwitten in een kom, samen met 100 gr suiker en klop stijf met een mixer. Giet de room in een kom en klop stijf met een mixer. Giet de appelsiensiroop bij het opgeklopte eiwit en roer door met een garde. Schep de opgeklopte room hierbij en roer voorzichtig door.

  4. Schep de appelsienmousse in kommetjes en laat een uurtje opstijven in de koelkast.

0
Nog geen stemmen