Ile flottante met roze pralines

Ingrediënten

Opgeklopte eiwitten waren heel erg in trek ten tijde van Carême. Hier worden ze gepocheerd in melk met vanille, die daarna wordt gebruikt om crème anglaise te maken. De roze pralines geven kleur, zoetheid en textuur aan dit verrassende en elegante dessert.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de melk in een grote pan, voeg het vanillestokje toe en breng aan de kook.

  2. Klop de eiwitten met de 30 g suiker stijf. Schep er telkens een lepel van in de kokende melk.

  3. Laat 2 minuten koken, keer ze om met een vork en laat nog eens 2 minuten koken. Haal de stijve eiwitten voorzichtig uit de melk en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  4. Crème anglaise: Klop the de eierdooiers in een kom met de 80 g suiker. Zeef de melk over het eimengsel en blijf kloppen tot alles goed vermengd is. Giet het mengsel weer in de pan en laat koken tot het zo dik geworden is dat het op de bolle kant van een houten lepel blijft kleven.

  5. Haal de crème door een zeef en giet in serveerglaasjes. Leg er een gepocheerd eiwit op en garneer met wat geplette roze pralines.

  6. Meng ten slotte de suiker met wat water, zet op het vuur en laat karamelliseren. Vorm met een vork ‘engelenhaar’ van de karamel en garneer er de glaasjes mee.

0
Nog geen stemmen