Bavarois van sinaasappel

Ingrediënten

  • 3 dl sinaasappelsap
  • zesta van 1/2 sinaasappel
  • 2 dl volle room
  • 100 gr kristalsuiker
  • 2 gr kristalsuiker
  • 20 gr gelatine
  • 3 eieren

materiaal

  • boterpapier
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Giet het sap in een kookpot en zet op een vuur. Snij de zeste fijn (of rasp ze) en voeg toe. Doe hierbij 100 gr suiker en laat inkoken tot 2 dl.

  2. Week de gelatine in koud water. Scheid de eieren. Voeg 50 gr suiker bij het eigeel en klop schuimig.

  3. Haal het sinaasappelsap van het vuur, wring de gelatine uit en voeg al roerend toe. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur.

  4. Klop het eiwit stijf met 50 gr suiker. Klop de room half op. Giet het lauwe sap bij het eigeel en roer door met een garde. Voeg het eiwit toe, giet de room erbij en roer alles glad.

  5. Leg boterpapier in een vorm en giet de bavarois erin. Laat 2u in de koelkast opstijven.

0
Nog geen stemmen