Kokos bavarois met coulis van frambozen en chocolade moelleux
Ingrediënten
-
50 gr suiker
-
100 gr chocolade
-
100 gr ongezouten boter
-
kristalsuiker
-
handvol verse munt
-
rode wijn
-
10 frambozen
-
30 gr suiker
-
vanillesuiker
-
6 blaadjes gelatine
-
50 gr gezeefde bloem
-
2 eieren
-
3 eigelen
-
2½ dl room
-
2½ dl kokosmelk
Bereiding
Kokosbavarois: Los de gelatineblaadjes op in wat koud water. Warm een beetje kokosmelk op en los daar de suiker en de gelatine blaadjes in op. Klop de room op maar ze moet nog steeds vloeibaar zijn. Meng alles onder elkaar en laat opstijven in de ijskast
Coulis van frambozen: Breng een beetje rode wijn met een 10tal frambozen samen met wat suiker (naar keuze) zachtjes aan de kook. Laat alles wat inkoken en zeef de saus.
Muntzand: Neem een handvol muntblaadjes en wat kristalsuiker en mix het een paar minuten in de cutter tot de suiker mooi groen ziet.
Chocolade moelleux: Smelt de boter samen met de chocolade au bain marie. Klop de eitjes los en meng er de suiker en de bloem onder. Meng alles samen. Giet het chocolademengsel in beboterde en bebloemde ovenvaste potjes. Zet ze in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 6 min of tot de randen hard zijn en binnenin nog zacht.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be