Op kamp: Rijstpap voor 100 man

Ingrediënten

  • eventueel room
  • 1 een mespuntje saffraan
  • 1½ kg suiker
  • 2 kg dessertrijst
  • 10 l melk

Ga je op kamp koken? Wil je graag rijstpap maken voor 100 man? Heb je geen idee hoe dit te maken? Dit recept helpt je op weg! Smakelijk!

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Pas de pot aan aan de hoeveelheid rijstpap die je gaat maken. Zorg er ook voor dat je een zo breed mogelijke pot hebt met een dikke bodem. Zet de pot op het vuur en breng de melk aan de kook.

  2. Was en spoel ondertussen de rijst. Giet de suiker bij de melk en voeg ook de vanillestokjes toe. Voeg de dessertrijst pas toe als de melk kookt. Voel regelmatig met een spatel of de melk onderaan de bodem niet begint aan te koeken.

  3. Roer zeer zachtjes met de spatel en zorg ervoor dat je bij het toevoegen van de rijst de melk in een traag draaiende beweging houdt zodat de rijst niet onmiddellijk naar de bodem kan zakken. Als de melk terug kookt, zet je het vuur zeer laag.

  4. Laat 15 minuten verder garen en voeg dan de saffraan toe. Laat dan nog 20 tot 30 minuten verder garen op een licht pruttelend vuurtje. Heel af en toe mag je zeer voorzichtig met de spatel langs de bodem gaan om te checken dat de rijst zeker niet aanbrandt. Als je rijstpap te dik wordt, kan je altijd room of opgeklopte room toevoegen om het geheel smeuïger te maken.

  5. Giet in potjes en laat opstijven.

4
Average: 4 (1 vote)

Rijstpap

1. Gebruik de juiste pot
2. Spoel de rijst
3. Voeg de rijst bij de kokende melk
4. Roer met een spatel