Crème brûlée met speculoos

Ingrediënten

  • 10 speculaaskoekjes
  • 6 eierdooiers
  • 95 gr suiker
  • ½ l melk
  • ½ l room
  • 1 vanillestokje
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Klop de dooiers met de suiker tot ze lichtgeel zien. Kook de melk samen met de room. Voeg er het opengesneden vanillestokje bij en laat samen koken. Giet dit mengsel bij de dooiers.

  2. Laat 1 nacht rusten in de ijskast.

  3. Bedek schaaltjes met de verkruimelde speculaas.Overgiet met het beslag. Zet gedurende 45 minuten in een oven van 140° (naargelang de grootte van de potjes).Laat afkoelen.

  4. Over strooi met suiker en brand met een brander tot je een mooi korstje

0
Nog geen stemmen

Clos Lapeyre, Magendia 2007 (Jurançon, Frankrijk)

Lelievre, €19,40
Een zoete biowijn uit de schaduw van de Pyreneëën: gekofijte appel, abrikozen,  en amandel, maar tegelijk ook zeer fris.