Crème brûlée met appelsien

Ingrediënten

  • 175 gr vers fruitsap
  • 1 appelsien
  • ½ l melk
  • 1 vanillestok
  • ½ l room
  • 75 gr suiker
  • 6 eieren
  • cassonadesuiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Klop eigeel en suiker tot schuim. Zet de oven op 150 graden. Zet de pan op het vuur en vul met melk, room en het vanillestokje. Kook het fruitsap in tot siroop, ongeveer 10 minuten en doe er een beetje schil van de sinaasappel (zeste) bij in zeer kleine en fijne stukjes. Breng melk en room aan de kook en voeg er de siroop aan toe. Giet de melk op de eieren en roer stevig. Zet de kom onmiddellijk in koud water met ijs en laat 10 minuten al roerend afkoelen.

  2. Vul de schaaltjes en zet ze aux bain marie in de oven voor 45 minuten op 125 graden. Voel aan de crème, hij moet een beetje terug veren.

  3. Zet de potjes 1 nacht in de koelkast. Vlak voor je serveert, strooi suiker over de crème en brand met een brandertje een korstje.

5
Average: 5 (1 vote)

Crème brûlée

1. Gebruik evenveel room als melk
2. Laat eerst afkoelen en vul dan pas de potjes
3. Vul de bain-marie tot aan de bovenkant van de potjes