Curryketchup
Ingrediënten
-
2 blikken gepelde tomaten
-
1 blik water
-
1 ajuin
-
2 el Maggi PH groentebouillon
-
2 el PH currypoeder
-
1 kl gemberpoeder
-
1 kl korianderpoeder
-
1 kl komijnpoeder
-
1 kl cayennepoeder
-
4 el kristalsuiker
-
½ dl witte wijnazijn
-
2 el ketchup
-
2 gr gelatine
Bereiding
Warm olijfolie op in een brede stoofpan.
Snij de ajuin in stukjes en stoof ze aan. Overstrooi met currypoeder en de andere kruiden. Karameliseer met de suiker en roer goed door.
Giet de blikken tomaat en water erbij. Voeg tijm en laurier toe en de groentebouillon. Roer door en zet op een lager vuur.
Giet de witte wijnazijn erbij en laat tot de helft inkoken.
Haal de laurier en tijm eruit en mix met een staafmixer.
Week de gelatine in koud water en roer ze door de curryketchup.
Laat 2u rusten in de koelkast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be