Donuts

Ingrediënten

  • 1 ei
  • kristalsuiker
  • 25 gr gist
  • 35 gr suiker
  • 350 gr bloem
  • 100 ml lauw water
  • vershoudfolie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Doe de bloem, suiker, ei en de boter samen in een kom. De gist oplossen in lauw water en bij de bloem voegen. Meng dit alles met de mixer met kloppers tot één geheel.

  2. Neem het deeg eruit en kneed het zeer goed gedurende 8 minuten. Draai er een bolletje van en leg in een kom. Dek af met vershoudfolie en laat rijzen op een warme plaats gedurende 20 minuten.

  3. Neem het deeg terug en sla het kapot en rol het uit. Steek de vormen uit met een donutvorm of gebruik een grote en kleine ring.

  4. Leg op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrooi het bakpapier met bloem om te voorkomen dat de donuts er blijven aanplakken. Dek af met vershoudfolie en laat gedurende 10 min rijzen op een warme plaats.

  5. Bak langs beide kanten in frituurolie van 180° C. Laat uitlekken op een keukenpapier en onmiddellijk nadien, als ze nog een beetje warm zijn, door kristalsuiker halen voor de afwerking.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231

Donuts

1. Los de gist op in lauw water
2. Kneed zeer goed
3. Bak niet te veel donuts in één keer