Tomaat garnaal met mozzarella espuma
Ingrediënten
-
4 tomaten (ontveld en in stukjes)
-
½ sjalotje
-
2 theelepels rode wijnazijn
-
100 gr grijze garnalen
-
peper en zout
Espuma
-
60 gr buffelmozzarella
-
1 blaadje gelatine (geweekt in koud water)
-
2½ dl volle melk
Bereiding
Verwarm een beetje van de melk en laat het blaadje gelatine hierin smelten. Doe er de mozzarella, melk, gelatine en een snuif zout in een beker en mix met een staafmixer alles zeer fijn. Giet het mengsel in een espumafles en laad de fles met twee stikstof bommetjes. Zet de espuma 4u koud weg.
Meng de rest van de ingrediënten en smaak af met peper en zout. Verdeel het tomaten mengsel over vier glazen. Schud de fles zeer goed voor gebruik en spuit een flinke wolk over de tomaten. Serveer onmiddellijk.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be