Kalfslapje met pizzaiolasaus

Ingrediënten

  • 1 teentje versnipperde look
  • 4 dunne kalfslapjes
  • ½ versnipperde ajuin
  • 1 blik gepelde tomaten (400gr)
  • ½ el ketchup
  • verse basilicum
  • zout en peper
  • verse parmezaan
  • 1 dl water
  • ½ el tomatenpurree
  • boter
  • 1 th lepel Italiaanse kruiden
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Smelt de boter in een kookpot. Stoof de ajuin en de look aan. Voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de ketchup toe. Kruid met Italiaanse kruiden. Giet het water erbij. Laat dit zachtjes inkoken gedurende 20 minuten (af en toe roeren).

  2. Smelt boter in een kleefpan. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Bak ze 1 minuut aan beide kanten. Haal de kalfslapjes uit de pan en maak het aanbaksel los met een beetje water. Versnipper de basilicum en gooi mee in de pan.

  3. Dresseer het bord met pasta, de pizzaiolasaus en leg daarop het kalfslapje. Giet het aanbaksel met basilicum over het kalfslapje en versier met parmezaanschilfers.

0
Nog geen stemmen

Kalfslapje met pizzaïolasaus

1. Zorg dat de tomaten niet aanbranden
2. Plet de tomaten met de pureestamper zodat je een gebonden saus krijgt
3. Bak de kalfslapjes kort maar krachtig aan

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566