Kalfslapje met pizzaiolasaus
Ingrediënten
-
1 teentje versnipperde look
-
4 dunne kalfslapjes
-
½ versnipperde ajuin
-
1 blik gepelde tomaten (400gr)
-
½ el ketchup
-
verse basilicum
-
zout en peper
-
verse parmezaan
-
1 dl water
-
½ el tomatenpurree
-
boter
-
1 th lepel Italiaanse kruiden
Bereiding
Smelt de boter in een kookpot. Stoof de ajuin en de look aan. Voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en de ketchup toe. Kruid met Italiaanse kruiden. Giet het water erbij. Laat dit zachtjes inkoken gedurende 20 minuten (af en toe roeren).
Smelt boter in een kleefpan. Kruid de kalfslapjes met peper en zout. Bak ze 1 minuut aan beide kanten. Haal de kalfslapjes uit de pan en maak het aanbaksel los met een beetje water. Versnipper de basilicum en gooi mee in de pan.
Dresseer het bord met pasta, de pizzaiolasaus en leg daarop het kalfslapje. Giet het aanbaksel met basilicum over het kalfslapje en versier met parmezaanschilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be