Kalfslapje alla milanese

Ingrediënten

  • 500 gr paneermeel
  • 100 gr gemalen Parmezaanse kaas
  • zout
  • 4 eigelen
  • fama
  • 4 kalfslapjes
  • versgemalen peper
  • 1 citroensap
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Klop het eigeel in een kom met een snuifje zout en een beetje water. Dit heet in het keukenjargon: “anglaise”. Dit vergemakkelijkt het kloppen. Eiwit kan witte bolletjes opleveren en dat moet vermeden worden.

  2. Meng het paneermeel met een beetje Parmezaanse kaas. Kruid de kalfslapjes en haal ze eerst door de bloem, daarna door het eigeel en op het eind door de mengeling van paneermeel en Parmezaanse kaas.

  3. Bak de kalfslapjes aan 2 kanten, dit gedurende 2 à 3 minuten aan elke kant. Serveer het gerecht met schijfjes citroen en enkele kappertjes.

0
Nog geen stemmen