Reefilet met bospaddenstoelen en portosaus

Ingrediënten

Reefilet is een heerlijk stukje wild. Serveer het met een portosausje en wat paddenstoelen en je hebt een feestelijk wildgerecht. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Haal de ree zeker een uur op voorhand uit de koelkast. Zo komt het vlees op kamertemperatuur. Smelt boter in een pan. Bak de ree eventjes aan beide kanten aan in de gesmolten boter. Kleur goed aan.

  2. Bak de versneden teentjes look en de sjalot in een andere pan. Doe er de spekblokjes en de versneden bospaddenstoelen bij.

  3. Haal de ree uit de pan. Hou warm onder aluminiumfolie. Blus de pan met de porto en het water en voeg er een koffielepel wildbouillon aan toe. Laat het geheel even inkoken. Doe er nu nog een beetje room bij en laat nog even opkoken.

  4. Serveer de ree met de champignons en de saus.

0

Nog geen stemmen