Karamel snoepjes

Ingrediënten

Beginner
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Neem de suiker en de room en meng die in een kookpot. Doe de glucose erbij en kook de karamel bruin.

  2. Als alles kookt doe je er een vanillestokje bij voor de smaak. Laat de karamel verder koken tot 125°. Roer er dan boter bij.

  3. Laat alles even afkoelen door je kookpot even in water te zetten. Giet je karamel in een kom en laat het opstijven in de koelkast voor 30 à 45 min.

  4. Voor het snijden moet de karamel nog lauw zijn. Om goed te kunnen snijden, zonder dat de karamel aan je mes blijft plakken, smeer je je mes in met wat arachideolie.

0
Nog geen stemmen

Karamel snoepjes

1. Gebruik evenveel room als suiker.
2. Werk met vloeibare glucose.
3. Controleer de stijfheid van de karamel.