Klassieker: Miserable
Ingrediënten
-
50 g bloem
-
250 g bloemsuiker
-
250 g amandelpoeder
-
50 g suiker
-
8 eiwitten
-
2 eieren
-
1 vanillestok
-
250 g bloemsuiker
-
300 g boter
Bereiding
Klop de eiwitten en de suiker op. Meng de amandelpoeder, bloemsuiker en bloem samen in een kom. Voeg het opgeklopte eiwit toe en meng in een zo kort mogelijke tijd. stort op een platte ovenplaat met bakpapier en bak af gedurende 20 min. Op 190 graden.
Crème au beurre: Klop de eieren samen met de bloemsuiker wit. Doe de zaadjes van de vanillestok erbij en mix de boter eronder.
Snijd de gebakken koek in twee en beleg één deel met een dikke laag crème au beurre. Leg het andere deel bovenop en snijd de kantjes mooi af.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be