Mellowcakes

Ingrediënten

 • 4 el kristalsuiker
 • 30 ml water
 • 3 eiwitten
 • 1 el maïszetmeel

Zanddeeg

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

 1. Doe de bloem, boter, eigelen en suiker samen in een kom. Kneed stevig met de handen tot een homogeen deeg. Draai het deeg in plastiekfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.

 2. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit met een deegrol. Steek rondjes uit het deeg en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

 3. Klop de eiwitten op, samen met de suiker tot het mooi stijf is. Voeg maiszetmeel toe en mix nog even. Schep de opgeklopte eiwitten in een spuitzak en draai torentjes op bakpapier en leg dit bakpapier met eiwitten in een stoommandje.

 4. Zet een kookpot met een bodem water op een middelmatig vuur. Wanneer er damp uitkomt, leg dan het stoommandje erin. Draai het vuur iets minder en zet een deksel op de pot. Laat dit 8 à 10 min stomen.

 5. Schik de torentjes op de zandkoekjes. Breek de chocolade in kleine stukjes, en smelt au bain-marie tot lichaamstemperatuur.

 6. Schik de mellowcakes op een grill en leg er een bord onder. Schep de chocolade royaal over de mellowcakes zodat ze volledig bedekt zijn. Laat afkoelen in de ijskast.

3.333335
Average: 3.3 (3 votes)

Mellowcakes

 1. Klop de eiwitten op met de suiker
 2. Voeg maiszetmeel toe aan de eiwitten
 3. Stoom de eiwitten
 4. Niet in de vriezer steken