Bruinesuikertaart

Ingrediënten

 • water
 • 2 eieren
 • 1 eidooier
 • 4 Granny Smith appels
 • 250 gr bruine suiker
 • 2 el geklopte room
 • vetstof
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

 1. Snijd de appels in kleine blokjes van een ½ centimeter. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller ze gaar zijn. Werk bijvoorbeeld met Granny Smith appels. Dat zijn zure appels en daarom zullen zij straks de suiker opslorpen. Zoete appels zoals Jonagolds of Pink Lady zullen de taart te zoet maken. Laat een beetje Fama in de pot smelten en voeg de appels eraan toe. Laat ze een paar minuten garen.

 2. Neem 2 eieren en 1 eigeel en klop alles op met de suiker. Dat extra eigeel geeft nog wat extra binding aan het geheel. Dit gaat opstijven en zorgt voor een goed deeg. Door de suiker goed te mengen met de eieren krijgt het deeg een homogene structuur. Klop de room op en voeg die toe aan het mengsel. Klop de room ¾ op om veel lucht te bekomen in het mengsel. Het zorgt voor de smeuïgheid in de taart.

 3. Leg het bladerdeeg met bakpapier in de bakvorm. Door het bakpapier onderaan te laten, gaat het deeg niet kleven aan de bakvorm en kan de taart straks makkelijk uit de vorm gehaald worden. Prik met een vork een paar gaten in het bladerdeeg zodat het deeg straks zeker niet omhoog zal komen tijdens het bakken.

 4. Laat de appels een beetje afkoelen vooraleer ze op het deeg te leggen want anders zal het bladerdeeg vochtig worden. Hierdoor kan het breken en dus niet meer krokant bakken. Werk niet met appelcompote want die is al gesuikerd en dan wordt de suikersmaak te overheersend.

 5. Leg enkele klontjes Fama bovenop de taart voor een mooie glans. Bak de taart gedurende 35 minuten op 180°C. Niet minder en niet meer. Zeker niet langer want dan kan de suiker verbranden.

0
Nog geen stemmen