Kerststronk met chocolade

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Doe de eieren in een kom, samen met de suiker. Klop dit stevig op met een mixer tot een schuimige, luchtige massa. Meng de bloem met het cacaopoeder. Zeef dit bij de opgeklopte eieren en meng voorzichtig met een spatel.

  2. Leg bakpapier in een ovenslede. Giet het deeg erop en strijk mooi open. Bak in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 8 à10 minuten.

  3. Snijd het brickdeeg in kleine stukjes.

  4. Haal de biscuit uit de oven. Leg er een natte handdoek over en draai hem om op de handdoek. Laat de biscuit afkoelen met het bakpapier er nog op.

  5. Klop de room stevig op, samen met de bloemsuiker. Zet de opgeklopte room in de koelkast om op te stijven.

  6. Meng de kersenlikeur met een beetje water en bloemsuiker.

  7. Haal het bakpapier van de biscuit en bevochtig met de kersenlikeur. Besmeer met aardbeienconfituur. Rol voorzichtig op en versier met bloemsuiker.

  8. Besmeer vervolgens met de ijskoude opgeklopte slagroom. Snijd in dikke plakken en serveer met verse aardbeien, gefrituurd brickdeeg en cacaopoeder.

5
Average: 5 (1 vote)

Kloster Eberbach, Riesling Sekt Brut 2009 (Rheingau, Duitsland)

Wijngenoegen, €13,15

Zoet in het glas is teveel. Liever deze heerlijk romige Sekt, met impressies van tarte à tatin, wit steenfruit en citrus, werkelijk heel verleidelijk.