Zwitserse notentaart
Ingrediënten
Zanddeeg
Vulling
-
300 gr kristalsuiker
-
½ dl zuiver water
-
450 gr gemengde noten (amandelen, hazelnoten, walnoten)
-
2 dl volle room
versiering
-
marsepein
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed stevig tot een homogene massa. Draai het deeg in plastikfolie en laat een nacht rusten in de koelkast.
Verdeel het deeg in 2 stukken. Bestrooi het aanrecht met een beetje bloem en rol het deeg uit met een deegrol. Bedek de taartvorm met het deeg.
Verdeel de suiker en het water voor de vulling egaal in een grote anti kleefpan en zet op een middelmatig vuur en wacht tot de suiker bruin kleurt. Hak de noten en verdeel ze in de karamel. Giet de room erover, meng voorzichtig en laat nog even opkoken. Laat vervolgens de vulling afkoelen.
Giet de vulling in de taartvorm en bedek de bovenkant van de taart met de andere helft van het deeg. Druk de randen dicht met een vork en zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 35 à 40 min.
Laat de taart afkoelen. Snij vormpjes uit de marsepein en bestrooi de taart met bloemsuiker en versier met marsepein.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be