Rode bieten stoemp

Ingrediƫnten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de verse bieten, snij ze in stukken en doe ze in koud water op het vuur. Voeg een deel van de suiker toe en laat ze opkoken.Giet ze af, spoel onder koud water en laat ze terug opkoken met wat suiker. Herhaal dit drie keer en laat ze dan doorkoken tot ze gaar zijn (40 min tot een uur).

  2. Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Spoel ze en zet ze op een vuur in koud, gezouten water. Laat ze koken tot ze gaar zijn.

  3. Giet de rode bieten, samen met het sap, bij de aardappelen. Laat ze nog even samen koken En giet alles af en schud droog boven het vuur.

  4. Stamp tot puree en voeg de boter, de room en het eitje toe. Rasp de appel hierbij en roer stevig door met een garde.

0

Nog geen stemmen

Rode bieten stoemp

1. Kook de bieten drie keer op
2. Kook de bieten zeer gaar
3. Gebruik ook het sap van de bieten
4. Voeg room en eieren toe