Samosa

Ingrediënten

  • 400 gr gemengd gehakt
  • 1 teentje look, geperst
  • 4 el gehakte koriander
  • 4 el gehakte basilicum
  • 4 el gehakte munt
  • peper en zout
  • PH hot spices
  • PH currykruiden
  • 12 ronde brickdeegvellen
  • 1 eigeel
Beginner
Tussen 15 en 30 minuten
Mexicaans
Hapje

Bereiding

  1. Doe het gehakt in een kom, en pers de look erbij. Voeg alle kruiden toe en meng alles goed dooreen.

  2. Doe een beetje water bij het eigeel en roer door.

  3. Plooi het ronde brickdeeg in 2 en dan nogmaals in 2 (in dezelfde richting). Leg een beetje gehakt langs 1 kant van het deeg. Besmeer alles rond het gehakt met het eigeel. Vouw het deeg driehoeksgewijs op rond het gehakt. Vouw helemaal dicht.

  4. Bak af in een friteuse op 190°c, of in een pan met arachideolie gedurende 2 à 3 min.

5
Average: 5 (1 vote)

Samosa

1. Snij alle ingrediënten heel fijn
2. Meng het gehakt rauw
3. Gebruik grote ronde brickbladeren
4. Bak in hete olie