Spekkoek

Ingrediënten

  • kardemon in poedervorm
  • kruidnagel in poedervorm
  • foelie in poedervorm
  • 225 gr boter
  • 10 eieren
  • 230 gr suiker
  • 175 gr zelfrijzende bloem
  • kaneel in poedervorm
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Scheid de eieren en klop de eiwitten op met de helft van de suiker. Klop dan de eigelen op met de andere helft van de suiker. Voeg hier de boter op kamertemperatuur aan toe en roer dit er zacht door. Spatel met de garde de bloem door het eigeelmengsel.

  2. Spatel daarna pas het eiwit erdoor. Scheid het deeg in twee gelijke delen. Het ene deel is klaar en bij het tweede deel deeg voegen we de uien naar smaak en kleur toe. Meng dit voorzichtig maar goed.

  3. Neem een springvorm, leg onderaan een bakpapiertje en boter de vorm in. Leg één laagje deeg en smeer het egaal uit met een lepel. Zet de oven op grillstand samen met hete lucht. Bak het eerste laagje gedurende 2 minuten.

  4. Haal de vorm uit de oven en smeer er een laagje van de andere kleur egaal over en bak gedurende 2 minuten in de oven (grillstand samen met hete lucht). Doe zo verder tot je deeg op is. Haal het deeg uit de oven en laat afkoelen

0
Nog geen stemmen

Spekkoek

1. Klop eerst het eigeel op met suiker
2. Gebruik genoeg zelfrijzende bloem
3. Klop het eiwit op met suiker
4. Bak elk laag 2 minuten in hete lucht