Suikertaart

Ingrediënten

  • 5 appels (Granny Smith)
  • 2 eieren
  • 125 suiker
  • Alpro soya Bakken en Braden
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Maak een appelmoes met 5 zure appels (kook ze met de schil in een beetje water helemaal zacht – zeker geen suiker toevoegen) en laat afkoelen.

  2. Leg het bladerdeeg in een platte vorm en druk hem goed tegen de rand. Giet de appelmoes bovenop het deeg.

  3. Neem een kom en doe er 2 eieren en 1 eierdooier in. Meng dit met de suiker en klop goed met de garde tot het een beetje schuimig is en giet het bovenop de appelmoes Naargelang de grootte van je vorm, moet je misschien één ei meer toevoegen – je moet ervoor zorgen dat de appelmoes goed onder het eimengsel ligt.

  4. Leg een paar boterklontjes Alpro soya Bakken en Braden bovenop het mengsel voor een mooi bruin kleurtje. Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende 35 à 40 minuten.

  5. Als de taart warm uit de oven komt, strooi je er nog een beetje suiker op.

0
Nog geen stemmen

Suikertaart

1. Werk niet met banketbakkersroom
2. Geen warme vulling op het deeg
3. Gebruik voldoende suiker

SOS Piet 4

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020990812