American cookies

Ingrediënten

  • 130 gr boter (kamertemperatuur)
  • 190 gr bruine suiker
  • 1 vanillestok
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 el melk
  • 220 gr bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 gr pure chocolade
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Snij de malse boter in kleine blokjes en meng ze met de suiker door elkaar. Dat kan je doen met een mixer of keukenrobot. Snij de vanillestok in twee. Schraap er de zaadjes uit en meng deze onder het mengsel. Voeg al kloppend het ei toe. Roer er de melk door. Zeef de bloem en het bakpoeder samen en meng het dan onder het beslag. Meng er de stukjes chocolade onder.

  2. Verwarm de oven op 180°C. Bedek een bakplaat met boterpapier. Leg afgestreken lepels deeg op het bakpapier. Laat voldoende afstand tussen de koekjes. Druk ze met een vork een beetje plat en bak ze vervolgens 20 minuten in de oven op 180°C goudgeel. Laat ze afkoelen.

4

Average: 4 (4 stemmen)