Tarte tropezienne

Ingrediënten

  • 400 gr patisseriebloem
  • 20 gr verse gist
  • 2 eieren
  • 125 gr echte boter
  • 150 ml lauwe melk
  • 50 gr kristalsuiker
  • snuifje zout

Vulling

  • banketbakkersroom (recept, zie link hieronder)
  • crème au beurre (recept, zie link hieronder)

Afwerking

  • 1 eigeel met wat water vermengd
  • parelsuiker
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Doe de bloem in een keukenrobot en voeg de eieren toe. Los de gist op in de lauwe melk en giet erbij. Voeg suiker en zout toe en laat de machine 8 min. kneden. Voeg de boter toe en kneed nog enkele minuten.

  2. Dek af met plastiekfolie en laat rijzen op een warme plaats tot het deeg verdubbeld is.

  3. Breek de rijst en maak er terug een bol van. Leg in een platte, ronde bakvorm en duw aan. Laat nogmaals rijzen tot het deeg verdubbeld is. Smeer in met een eigeel/water mengeling. Overstrooi met parelsuiker.

  4. Zet in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 30 à 35 min.

  5. Laat de taart afkoelen. Snij de taart in 2. Meng de banketbakkerscrème met de crème au beurre. Besmeer de onderste helft van de taart met de vulling. Sluit met het deksel.

0
Nog geen stemmen

Tarte tropezienne

1. Begin altijd met de bloem
2. Los de gist op in lauwe melk
3. Voeg de boter pas op het einde toe