Tarte Bourguignonne

Ingrediënten

Serveren

  • karamelsaus
  • vanilleroomijs

Gepocheerde peren

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Frans
Dessert

Bereiding

  1. Pocheer de peren de dag voordat je de taart wilt maken. Doe de suiker, wijn, kaneelstokjes en het water in een grote pan en verwarm tot de suiker is opgelost en je een stroop verkrijgt.

  2. Schil de peren, maar laat ze in hun geheel. Voeg ze bij de sudderende stroop. Laat de peren 10 minuten pocheren. Neem de pan van het vuur en laat volledig afkoelen. Zet de peren, nog steeds in de stroop, een nacht in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C/gasovenstand 4.

  4. Meng de gemalen amandelen, cacao en suiker in een mengkom. Voeg de boter en de room toe en meng alles goed door elkaar (gebruik hiervoor een handmixer, begin op lage snelheid en verhoog naarmate het mengsel losser wordt).

  5. Klop er één voor één de eieren onder.

  6. Vul de taartbodem met de amandelroom.

  7. Halveer de gepocheerde peren, laat daarbij het steeltje intact, en snijd in schuine plakken. Schik de perenplakjes over de amandelroom.

  8. Bak de taart 30-40 minuten tot de vulling vast geworden is en de taartbodem lichtbruin.

  9. Doe de abrikozenjam in een pannetje en verwarm op een laag vuur. Bestrijk de versgebakken perentaart met de abrikozenjam om ze te glaceren. Serveer de warme perentaart met room, karamelsaus of vanilleroomijs.

0

Nog geen stemmen