Verrine van tarte tatin, vanille-ijs en appelen
Ingrediënten
-
100 ml room
Crumble
-
100 gr bloem
-
75 gr boter
-
75 gr suiker
-
50 gr amandelschilfers
Karamelsaus
-
100 gr suiker
-
enkele druppels water
-
1 klontje boter
Tatin
-
50 gr witte suiker
-
4 bollen vanille-roomijs
-
1 snuifje kaneel
-
rozijnen
Bereiding
Meng de ingrediënten voor de crumble met de vingers tot een kruimelig deeg. Leg op een bakplaat bakpapier en schik daarop het deeg. Bak gedurende +/- 10 minuten in een oven op 200°C en roer het geheel af en toe om. Het geheel moet lichtbruin gekleurd zijn.
Doe de suiker voor de saus in een pannetje met een klein beetje water. Breng dit aan de kook en laat de suiker karamelliseren. Niet roeren om kristallisatie te vermijden. Voeg er op het einde een scheutje room aan toe om een dikvloeiende karamelsaus te bekomen.
Schil de appelen en snijd deze in kleine blokjes van +/- 1 cm. Bak de blokjes krokant in een hete pan met een beetje boter en suiker. Laat dit niet te gaar worden. Gebruik eventueel een klein beetje kaneel.
Schik de lauwwarme appeltjes in glazen of een leuk kommetje. Bestrooi met de crumble. Leg er een bol PH vanilleroomijs op en overgiet met wat warme saus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be