Zuurkoolpuree

Ingrediënten

  • 4 rookworsten
  • 1 teentje look
  • 1 ei
  • 1 klontje margarine
  • 1 th lepel PH groentenbouillon
  • een beetje melk
  • 1 kg bloemaardappel
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Spoel ze en zet ze onder in koud water. Voeg zout toe en kook ze gaar. Voeg op het einde de zuurkool toe en laat mee opkoken. Giet het geheel af en schud op.

  2. Voeg het teentje look toe, het klontje margarine, een ei en melk voor de smeuïgheid en voeg ook nog de groentebouillon toe. Pureer alles. Snijd de rookworst in schijfjes, voeg op het laatste toe en meng onder de warme puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat

0
Nog geen stemmen

Zuurkoolpuree

1. Snij de aardappelen in gelijke stukken
2. Voeg de zuurkool toe als de aardappelen gaar zijn
3. Kook het geheel samen op

SOS Piet 5

Auteur
Piet Huysentruyt
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
9789020998566