Cannelloni van spinazie en ricotta

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • 500 gr ricotta
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 250 gr jonge spinazie
  • 12 cannelloni (grote en dikke staafjespasta)
  • fama
  • ½ l tomatensaus
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Vaak is spinazie uit de winkel reeds gewassen. Maak een bolletje van de spinazie en snijd dit zeer fijn. De spinazie wordt gemengd met de kaas en als hij niet fijn genoeg gesneden is, kan hij niet goed gemengd worden. Straks wordt hij ook gespoten met een spuitzak en als de spinazie niet fijn genoeg is, kan hij niet gespoten worden.

  2. Meng de spinazie nu met de ricotta en de geraspte Parmezaanse kaas. De spinazie moet rauw gemengd worden. Als hij op voorhand gebakken wordt, komt er te veel water in het mengsel. Het mengsel gaat dan uit mekaar vallen en dat moet vermeden worden.

  3. Plooi de spuitzak open zodat hij makkelijk gevuld kan worden. Plooi de zak tot over je duim. Vul de zak met het mengsel en smeer de lepel af aan de binnenkant van de spuitzak (over je duim). Schud het mengsel goed naar beneden zodat alle lucht eruit kan. Als er lucht in de spuitzak zit, komt er ook lucht in de cannelloni.

  4. Vul de cannelloni. Hou met één hand de cannelloni tegen en vul hem met de spuitzak in de andere hand. Doe niet teveel van het mengsel in de cannelloni zodat het er niet aan de beide kanten uitloopt.

  5. Smeer een beetje Fama in de ovenschotel en doe er de tomatensaus overheen. Leg de cannelloni erin en doe er opnieuw saus overheen. Zet zo’n 30 minuten in een voorverwarmde oven van 160°C. Hoe warmer de oven, hoe groter de kans dat de tomatensaus aanbrandt. Zet alles dus liever een beetje langer in de oven aan een lagere temperatuur en vermijd zo dat de saus zou aanbakken.

5
Average: 5 (1 vote)