Sushi van basilicum en ananas

Ingrediënten

  • 4 schijfjes ananas
  • 80 cl melk
  • 4 vanillestokjes
  • 100 gr suiker
  • 4 el ronde rijst
  • 20 basilicumblaadjes
  • 120 gr water
  • 12 kubusvormige blokjes ananas
  • 20 gr sesamzaad
  • 20 gr suiker voor karamel
  • 20 gr mangocoulis
Expert
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Blancheer de basilicumblaadjes enkele seconden in kokend water tot ze slap zijn. Koel af met ijswater.

  2. Bereid de quenelle van rijst met vanille (soort rijstpap): zet de rijst op in melk met vanille tot deze goed gaar is en compact zoals sushirijst (in sushivorm). Kook de ananas in suikerwater met de helft water en de helft suiker.

  3. Bereid de karamel: kleur de suiker lichtjes tot deze stroperig wordt. Leg de karamel rond de ananas. Wentel de ananas in vooraf lichtjes in de oven gekleurde sesamzaadjes en rijg hem aan een spiesje.

  4. Facultatief: een coulis van mango of passievrucht

  5. Vorm een sushi rond een blaadje basilicum op het bord. Schik de quenelle van rijst met daarbovenop de ananas.

4
Average: 4 (1 vote)

Puur Provence

Auteur
Erik Verdonck
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Kris Vlegels
ISBN
9789020965957