Ans caponata met gemarineerde mozzarella
Ingrediënten
voor de caponata
-
olijfolie
-
3 stengels selder
-
1 paprika
-
½ rode ui
-
½ ajuin
-
peper
-
zout
-
10 zwarte olijven
-
1 groene lange chilipeper
-
3 el kappertjes
voor de gemarineerde mozarella
-
1 bol mozzarella
-
5 blaadjes basilicum
-
olijfolie
-
peper
-
zout
voor de afwerking
-
enkele sneetjes brood
-
enkele blaadjes basilicum
Bereiding
Marineer de mozzarella in olijfolie, peper, zout en een paar fijngesneden blaadjes basilicum. Zet opzij.
Snij de selder in fijne blokjes en bak enkele minuten aan in veel olijfolie. Doe in een ovenschotel.
Verwijder bij de courgette en de paprika de zaadlijsten. Snij de paprika, courgette, ajuin, rode ui en aubergine fijn. Stoof alles afzonderlijk aan in de pan en doe bij de selder in de ovenschotel.
Let op bij het aanbakken van de aubergine. Gebruik veel olijfolie.
Snij de tomaat in stukjes. Snij de chilipeper in twee. Stoof samen aan in de pan met wat olijfolie.
Snij de kappertjes en olijfolie grof en voeg toe aan de ovenschotel.
Zet 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven op 160°C.
Haal uit de oven en laat afkoelen. Caponata eet je lauw tot koud.
Serveer de groenten op een mooie schaal. Snij de bol mozzarella in schijfjes.
Verdeel de schijfjes mozzarella over de groenten. Serveer met wat stukjes brood en basilicum.
Andere mogelijkheden: lepel de caponata op bruschetta's en werk af met mozzarella. Vul een schaal met caponata en plaats op tafel als beleg voor je toastjes. Vul je brooddoos met caponata en smul ervan met wat brood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be