Ans caponata met gemarineerde mozzarella

Ingrediënten

voor de caponata

voor de gemarineerde mozarella

voor de afwerking

  • enkele sneetjes brood
  • enkele blaadjes basilicum

Caponata is een Siciliaanse specialiteit. Het is een mengeling van aangebakken groenten die in de oven verder garen. Ze worden op smaak gebracht met een zoetzure mengeling. Eenmaal afgekoeld eet je het als een bijgerecht, lunch of hapje. Qua groenten kan je kiezen, maar onthou: aubergine moet er echt bij. An serveert het met gemarineerde mozzarella. Eenvoudig, volledig op voorhand te maken en echt een aanrader.

An Steyvers won onze Vers Talent-actie 2017. Ontdek elke week een nieuw lekker en zuiders gerecht van haar op vtmkoken.be. 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Marineer de mozzarella in olijfolie, peper, zout en een paar fijngesneden blaadjes basilicum. Zet opzij.

  2. Snij de selder in fijne blokjes en bak enkele minuten aan in veel olijfolie. Doe in een ovenschotel.

  3. Verwijder bij de courgette en de paprika de zaadlijsten. Snij de paprika, courgette, ajuin, rode ui en aubergine fijn.  Stoof alles afzonderlijk aan in de pan en doe bij de selder in de ovenschotel.

  4. Let op bij het aanbakken van de aubergine. Gebruik veel olijfolie.

  5. Snij de tomaat in stukjes. Snij de chilipeper in twee. Stoof samen aan in de pan met wat olijfolie.

  6. Snij de kappertjes en olijfolie grof en voeg toe aan de ovenschotel.

  7. Zet 20 à 30 minuten in de voorverwarmde oven op 160°C.

  8. Haal uit de oven en laat afkoelen. Caponata eet je lauw tot koud. 

  9. Serveer de groenten op een mooie schaal. Snij de bol mozzarella in schijfjes. 

  10. Verdeel de schijfjes mozzarella over de groenten. Serveer met wat stukjes brood en basilicum.

  11. Andere mogelijkheden: lepel de caponata op bruschetta's en werk af met mozzarella. Vul een schaal met caponata en plaats op tafel als beleg voor je toastjes. Vul je brooddoos met caponata en smul ervan met wat brood. 

0
Nog geen stemmen