Lotte met wittewijnsaus

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Kruid de vis langs beide kanten met peper en zout en wentel hem in bloem. De bloem zorgt ervoor dat er een licht ...
Ingrediënten: lottefilets (150 gr elk), peper en zout, bloem, boter, witte wijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten 4 personen

Risotto van haver en gebakken lotte

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

!Tip: Als je de haver  op voorhand een uur laat wellen in koud water, gaart deze sneller. ...
Ingrediënten: haver (graan), olijfolie, bleke selder, uien, look
Beginner Tussen 60 en 90 minuten Italiaans 4 personen

Lotte met mosterdmousseline

Piet Huysentruyt - De Perfecte Keuken

Grill de stukken lotte. ...
Ingrediënten: lotte (zeeduivel), graanmosterd, boter, eierdooiers, witte wijnazijn
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Pot-au-feu met lotte

Claudia Allemeersch

De lotte in stukken snijden en 15 minuten laten marineren in een scheut olijfolie met daarbij de blaadjes van selder, ...
Ingrediënten: lotte, olijfolie, blaadjes van selder, geplette look, Piment d'Espelette
Beginner Tussen 15 en 30 minuten Hoofdgerecht 4 personen

Bouillabaisse

Piet Huysentruyt - SOS Piet

Stoof de ajuin, venkel en prei aan en blus met pastis en witte wijn. Voeg water toe en 2 el visbouillon. Snijd ...
Ingrediënten: look, venkelzaadjes, tomatenpuree, saffraan, gamba's
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Frans Hoofdgerecht 4 personen

Zarzuela: Spaanse vissoep met schaaldieren en vis

Sofie Dumont - De Keuken van Sofie

 Snij de uien fijn. Net zoals de venkel, gele paprika’s, tomaten en look. ...
Ingrediënten: gele paprika's, venkel, look, tomatenconcentraat, vleestomaten
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Spaans 6 personen

Stoemp van asperges en bloemkool met gebakken lotte in tijmboter

Sofie Dumont - Sofie in de keuken van

Schil en stoom de aardappelen gaar. ...
Beginner Tussen 30 en 60 minuten Belgisch Hoofdgerecht 4 personen